fbpx

Earlybird Sanna

Op donderdag 3 augustus mocht ik naar het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft om een mooie herinnering te maken van Sanna’s eerste dagen.

Mama Inge en papa Martijn vertelde dat Inge 15 juli naar de huisarts gingen omdat ze pijn in haar buik had. De arts gaf aan dat mama een nierbekkenontsteking had. Ze kreeg antibiotica en mocht weer naar huis. 3 dagen later was het nog niet over en zijn ze naar de verloskundige te gaan. Daar werden ze meteen doorverwezen naar het ziekenhuis waar besloten werd dat ze de nacht mochten doorbrengen voor antibiotica via het infuus. Dezelfde nacht zette de bevalling spontaan in. En begin van de middag was daar Sanna.

Sanna werd op 20 juli 2017 met 34 weken geboren. Dit was schrikken maar inmiddels gaat het goed met kleine Sanna. Ze weegt al ruim 2500 gram en tijdens mijn bezoek nam ze zowaar de borst bij mama. Ze is lekker in bad geweest en heeft heerlijk geknuffeld met mama en papa. Aan liefde zal deze kleine meid niet te kort komen.

Lieve kleine Sanna, ik wens je alle goeds toe en hoop dat je snel met mama en papa mee naar huis mag. Lekker slapen in je eigen kamertje.

————————

Van de ouders:

In de nacht van 19/20 juli was mama in het ziekenhuis voor een nierbekkenontsteking. Mama kreeg antibiotica via het infuus. Een uur nadat mama de antibiotica had gekregen en papa Martijn weer naar huis was voelde ik een plop in mijn buik. De vliezen waren gebroken en mama kreeg een half uur daarna ook weeën. Ik heb direct papa weer gebeld en die kwam weer terug naar het ziekenhuis  We waren allebei erg geschrokken dat de bevalling nu al begonnen was. Mama was toen 34 weken en 1 dag zwanger en het was de eerste dag van mama haar zwangerschapsverlof.

Maar om 12.26 uur werd jij Sanna geboren. Een perfect, mooi maar klein meisje. Papa en Mama waren erg bij dat het allemaal goed met je ging. Mama en papa mochten je gelijk vasthouden maar daarna ging je naar de afdeling neonatologie. Je lag daar in de couveuse en had een sonde in je neus. De dokters vertelde ons dat jij het goed deed ondanks dat je nog zo klein bent. Het was een heel bijzonder moment om je voor het eerst op mijn buik te voelen en naar je te kunnen kijken.

Tijdens het verblijf in het ziekenhuis heb je ook nog onder de blauwe lamp gelegen omdat je geel zag en het bilirubine gehalte in je bloed te hoog was. Dat was voor papa en mamma weer even schrikken maar gelukkig heb je niet lang onder die lamp hoeven liggen.

Mama kreeg tijdens het verblijf in het ziekenhuis van de buurvrouw in de straat een berichtje met daarin een link naar stichting Earlybirds. Zij heeft vorig jaar een zoon gekregen die ook te vroeg geboren is. Ik heb de site gelezen en heb me toen aangemeld bij stichting Earlybirds. Een paar dagen daarna belde fotograaf Pamela mij. Het was een fijn gesprek en we hebben meteen een afspraak gemaakt om de reportage te maken. Op donderdag 3 augustus kwam Pamela naar het Reinier de graaf ziekenhuis in Delft. Ze stelde ons op ons gemak en we zijn begonnen met de verzorging van Sanna. Tijdens de verzorging heeft Pamela foto’s gemaakt. Ze nam de tijd en was heel lief voor jouw Sanna. Heel bijzonder dat dit mogelijk is in het ziekenhuis en zo goed dat stichting Earlybirds bestaat! Het is een mooi aandenken voor ons maar ook voor Sanna. Sanna moet nog een beetje groeien en goed leren drinken dan mag je met papa en mama mee naar huis.

This site is protected by wp-copyrightpro.com